Ihmeellinen ja haastava sisällön­tuotanto

Internetistä on tullut erittäin tärkeä tiedon lähde. Kun etsimme tietoa, kaivamme älypuhelimen esille ja kirjoitamme hakusanan Googlen hakukenttään. Selaamme Facebookia tai Instagramia eteenpäin, mutta aina välillä jokin asia kiinnittää huomiomme ja pysäyttää meidät. Tämä huomion kiinnittäminen on yksi sisällöntuotannon tärkeimmistä tavoitteista.

Sisällöntuotannolla tarkoitetaan kaikkea yrityksen tuottamaa sisältöä, oli se sitten tekstiä, kuvaa, videota tai ääntä. Sisällöntuotantoa tehdään muun muassa blogeihin, uutiskirjeisiin, tiedotteisiin ja sosiaalisen median julkaisuihin. Olemme siis jatkuvasti kosketuksissa sisällöntuotannon kanssa.

Siksi varsinkin sosiaalisessa mediassa, sisällön täytyy erottua joukosta. Näyttävä kuva ja video kiinnittävät käyttäjien huomion jatkuvassa informaatiotulvassa. Selkeällä ja informatiivisella tekstillä puolestaan voi tuoda esille omaa tai yrityksen asiantuntijuutta, luoda luottamusta ja herättää mielenkiintoa. Kunnolla suunniteltu sisältö voi olla tyyliltään informoivaa tai tunteita herättävää. Pohjimmiltaan se kuitenkin vastaa lukijan tarpeisiin, jopa sellaisiin, joista hän ei vielä itse ole ollut tietoinen.

Yritys X haluaa nostaa esille uutta verkkokauppaansa. Sivuja tehdessä mainostoimisto on panostanut käytettävyyden ja visuaalisuuden lisäksi tekstisisältöön, joka auttaa sivustoa nousemaan hakukoneiden haussa ylöspäin. Näiden toimien lisäksi kohderyhmän huomio halutaan herättää sosiaalisen median kampanjalla. Yritys X tietää, ettei heillä juuri nyt ole resursseja tuottaa itse sisältöä, joten he päättävät luottaa mainostoimiston osaamiseen. Ammattimainen sisällöntuotanto ei ole pelkkää luovaa ideointia vaan myös strategista ja analyyttista työtä. Kampanjan vaikutuksia seurataan ja sisältöjä muokataan tarvittaessa paremman tuloksen saamiseksi.

Sisällöntuotannon ammattilaiset kartoittavat Yritys X:n tarpeet ja toimivat sovitun linjan mukaisesti. Sisältöä tuottaessa on tärkeää tuntea tuotteensa sekä kohderyhmänsä mahdollisimman hyvin. Syvällisesti mietitty ja tuotettu sisältö herättää mielenkiintoa, nostaa tuotteen näkyvyyttä ja edistää yrityksen brändiä. Erinomainen sisällöntuotanto saa asiakkaat kiinnostumaan, klikkaamaan linkkiä ja parhaassa tapauksessa, tekemään ostopäätöksen.

Kaipaatko apua yrityksesi sisällöntuotantoon? Ota yhteyttä!

Jenni Könönen
Sisällöntuottaja
Mainostoimisto Dominus