Pitäisikö perustaa verkkokauppa?

Verkko-ostaminen on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana ja muuttanut normaalia kuluttamista entistä digitaalisempaan suuntaan. Asiakkaat ostavat yhä enemmän verkossa tai vähintään tutustuvat yrityksen tarjoamiin tuotteisiin verkkokaupan kautta ennen perinteisessä kivijalkaliikkeessä asiointia. Lisäksi kuluttajat viettävät suuren osan ajastaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa. On siis sanomattakin selvää, että tuotteiden kannattaa olla näkyvillä kanavissa, joissa potentiaaliset asiakkaat ovat – eli verkossa. Parhaimmassa tapauksessa verkkokaupan avulla pystytään kustannustehokkaasti kasvattamaan yrityksen asiakaskuntaa sekä lisäämään myyntiä, kun kuluttajat pystytään tavoittamaan entistä laajemmalta alueelta ilman maantieteellisiä esteitä.

Verkko-ostamisen ansiosta ostaminen ja myyminen on vapaampaa, nopeampaa ja helpompaa, kuin koskaan. Tämä tarjoaa uusia mahdollisuuksia niin asiakkaille, kuin yrittäjille. Verkkokauppa mahdollistaa ostamisen ajasta tai paikasta riippumatta, joten myyntiä voidaan tehdä milloin tahansa, missä tahansa ja kenelle tahansa. Tästä kannattaa siis ottaa kaikki hyöty irti! Lisäksi verkkokaupan avulla pystytään tavoittamana potentiaaliset asiakkaat, jotka eivät esimerkiksi maantieteellisen sijainnin takia muuten olisi yrityksen asiakkaita. Myyntiä voidaan tehdä siis koko Suomen laajuisesti tai jopa kansainvälisesti – sinä päätät.

Verkkokauppa toimii erinomaisesti itsenäisenä myyntikanavana, mutta on myös loistava lisä perinteisen kivijalkaliikkeen rinnalle. Kuluttajat tutkivat ja ostavat tuotteita ristiin esimerkiksi tutustumalla tuotteisiin verkossa, mutta tekemällä varsinaisen ostoksen myymälässä, tai päinvastoin. Verkkokaupan ja kivijalkaliikkeen yhdistelmä tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden valita itselleen parhaiten sopiva ostotapa. Verkkokaupan kautta voidaan myös tarjota kuluttajalle useita eri maksuvaihtoehtoja. Valinnan vapauden avulla pystytään tarjoamaan kuluttajalle aina miellyttävä ja personoitu asiakaskokemus. Kuluttajille koituvien hyötyjen lisäksi verkkokaupan ylläpito ei vaadi henkilöstöä, joten resurssit voidaan edelleen keskittää kivijalkaliikkeessä asioivien asiakkaiden palveluun.

Verkko-ostoista jatkuvasti kertyvien tietojen avulla pystytään helposti kehittämään verkkokauppaa ja sen tuotevalikoimaa oikeaan suuntaan. Näin varastoon ei jää pyörimään tuotteita, jotka eivät asiakkaita kiinnostaneet. Verkkokauppaan kertyvien asiakas- ja tuotetietojen ansiosta pysytään täysin ajan tasalla siitä, mistä asiakkaat pitävät ja mitkä ovat verkkokauppasi suosituimmat sekä parhaiten myydyt tuotteet tai tuoteryhmät. Tutustumalla asiakkaiden ostokäyttäytymiseen pystytään tuotevalikoiman kehittämisen lisäksi tarjoamaan asiakkaille entistä henkilökohtaisempaa palvelua myös verkossa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että verkkokaupan perustaminen on järkevä ja kannattava valinta. Aloittaminen saattaa kuitenkin kuulostaa hankalalle ja aikaa vievälle; mistä aloittaa ja mitä kaikkea verkkokaupan perustamisessa tulee ottaa huomioon? Ei kuitenkaan hätää, sillä voit jättää verkkokaupan rakentamisen meidän huoleksemme ja keskittyä itse yrityksesi liiketoimintaan. Me rakennamme yrityksenne tarpeisiin soveltuvan ja nykypäivän vaatimuksia vastaavan verkkokaupan valmiiksi käyttöösi. Lisäksi ohjeistamme sinut verkkokaupan käyttöön, jotta tulevaisuudessa pystyt helposti itse hallinnoimaan kauppaasi ja verkkokaupan kautta tehtyä myyntiä.

Verkkokauppa-alustoja on monia, mutta me Dominuksella käytämme rakentamissamme verkkokaupoissa Shopify-alustaa, joka sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet menestyvän verkkokaupan rakentamiseen ja kasvattamiseen. Shopify-alusta soveltuu niin suurta kuin pienempääkin liikevaihtoa tavoittelevien yritysten verkkokauppaympäristöksi sekä mahdollista toiminnan kasvattamisen tulevaisuudessa. Shopifyn avulla pystymme luomaan yrityksellenne ammattimaisen, kaikilla laitteilla responsiivisesti toimivan ja käyttäjäystävällisen verkkokaupan, joka huomioi räätälöidyt tarpeet. Kaiken lisäksi alustan ylläpito ja hallinnointi tulevaisuudessa on helppoa ja edullista.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.

Julia Viinanen | Suunnittelija
julia.viinanen@dominus.fi